6 Haziran 2012 Çarşamba

ADA'nın ilk adımları





ADA herşeyi erken yapan bir bebek oldu. İlk emeklemeye 7 aylık gibi başlamıştı çoktan. Çevreyi keşfetmek gerçekten bebekler için müthiş bir deneyim. Emeklemeye başlaması tabi sizinde hayatınızdaki tüm düzeni değiştirmeniz demek. Evdeki tüm engellerin ortadan kaldırılması ve tehlikeli noktaların kapatılması demek. Emekleme döneminden hemen sonra doktorumuzun tavsiyesini de alıp çok kısa bir süre yürüteç kullandık. Gün içinde ara ara yürütece koyduğumuz ADA bebek kısa sürede kendini sürekleyerek dolaşmayı öğrendi. 


                                                                                  


9 aylık gibi olduğunda ise tutunarak adımlama çalışmalarına başlamıştı. 10 aylık olduğunda ilk adımlarını attı. 11. ayımızda ADA artık kendi kendine yürüye biliyordu ve tabi tüm bebekler gibi bundan çok mutluydu.


Bebeğinizi ilk adımları sizin içinde büyük bir mutluluk kaynağı. Tüm bu yolculuk boyunca bebeğiniz ile birlikte katedilen mesafe ve sonunda gelinen nokta, alınan ödül gibi bebeklerin başarıları. Zamanı hiç önemli değil. Sonunda geldiği gelebildiği nokta asıl önemlisi.
Bir bebeğin büyümesine şahit olmak demek insan hayatının zorluklarına bir kez daha tanık olmak demek. İnsanoğlunun canlılar arasında en zor gelişen canlı olduğu söylenir. Bir bebeğin büyümesini izlemek işte tamda buna şahit olmak demek. İlk doğduğu anda emme içgüdüsü ile memenize dayanan ama küçücük canı yetmeyen hemen yorulan açlığı galip geldikçe tekrar gayretle karnını doyurmaya çalışan; gözlerini açmak etrafı keşfetmek için büyük bir çaba harcayan ve adım adım gelişen, kendi etrafında dönebilmek için bile uzunca bir süre beklemesi ve çabalaması gereken insanoğlu önce emeklemek sonra yürümek içinde işte böyle büyük bir mücadele veriyor. Üstelik tüm bunlar sadece başlangıç daha bekleyen bir sürü savaş var. Anne olarak siz tüm bu sürecin şahidi oluyorsunuz. Gösterdiği efor ve çabanın karşılığını alması da o yüzden mutlulukların en büyüğü. İşte tamda bu yüzden bir anne baba çocuğunun ilk adımları ile gurur duyduğunda onları anlamak lazım. 



ADA ilk yılın sonunda mücadelelerini kazanmıştı. Ve tabi onu yeni mücadeleler bekliyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder