31 Temmuz 2012 Salı

ADA Yüzüyor


         



Ağustos 2011 itibari ile tatilimiz başlamış ve ADA'yı deniz ile tanıştırmıştık. Daha üç aylık bir bebek olarak gördüğü denizden ve dalgalardan çok etkilendiğini dikkate alarak bizim için ADA'yı suyla tanıştırmak zor olmaz diye düşünmüştük. Nitekim yanılmadık. 










ADA Kuşu ilk andan itibaren suyu çok sevdi. Ne korku ne de tedirginlik belirtisi duymadı. Asıl ilginç olan nedendir bilmem en çok babası ile yüzerken güvende olduğunu hissettirir gibiydi. İlk günün sonunda bizim için zor olan ADA'yı suya sokmak değil sudan çıkarmak oldu. Deniz kenarında kumlar ile oynamak, suyun içinde yürümesine hatta düşmesine - tabi sizin kontrolünüz ve ellerinizin arasında - izin vermek, suda şakalaşmak bir bebek için o kadar keyif verici ki sizde bu kadar basit şeylerden giderek daha fazla keyif alır oluyorsunuz.




Bebekler için deniz suyunun ve tabi sabah ile akşam üzeri alınan güneş ışığının faydaları çok... Tek ve en önemlisi onu tam öğle güneşine maruz bırakmamak. Denizin içinde ve dışında keşfetmesine ve kendine yeni mutluluklar yaratmasına izin vermek gerek. Biz ADA ile o kadar eğlendik ve mutlu olduk ki tamda tahmin ettiğim gibi o günler hiç bitmesin o anlar hiç kaybolmasın istedik...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder